Over ons

Stijlvol, uniek en kleurrijk. Dat is Petit Paris Vintage! Wij houden van vintage en die passie delen we graag met jou. Met onze unieke items draag je altijd iets bijzonders en maak je een duurzame keuze. Rechtstreeks uit het hart van de stad van de mode... Parijs.

Onze liefde voor vintage

Vanuit waardering voor het ambacht, onze liefde voor kleur en mooie stoffen is Petit Paris ontstaan. De massaproductie van tegenwoordig is echt niet nodig, er is namelijk al zoveel mooie kleding gemaakt.
Bovendien werd kleding vroeger met veel meer aandacht en expertise gemaakt, van prachtige materialen zoals wol en zijde en met een betere pasvorm. Een schril contrast met de productie van fast fashion. Des te meer reden om te koesteren wat er al is.

Vrouw die in een kledingrek opzoek is naar vintagekleding

From Paris to Fryslân

Bij Petit Paris vind je stijlvolle, unieke vintage kleding uit Parijs. Alle items zijn zorgvuldig geselecteerd door Yvonne die in Parijs woont en daar iedere week de brocantes en zogeheten friperies afstruint. Met haar oog voor kwaliteit en kennis van materialen vindt ze de mooiste vintage parels. Die jij vervolgens hier online kunt shoppen èn in onze fysieke winkel in Friesland.

Moeder en dochter

Wij zijn twee creatieve, kleurrijke vrouwen met een liefde voor vintage kleding. Met zo'n 600 km tussen ons in runnen we samen onze shop. Yvonne is een echte Nederlandse Parisienne, een sprankelend stijlicoon, met oog voor kwaliteit. Dicky is het gezicht van de winkel, een stralende verbinder, mensgericht met gevoel voor kleur en detail.